Oostenrijk 2
Door: Daal
Blijf op de hoogte en volg Daan
20 Juli 2007 | Oostenrijk, Bludenz
We zijn in een ruk de alpen doorgegaan, wordt toch een beetje claustrofobisch die hoge bergen. Daarom ga ik onze reis in 3 verschillende landen indelen: Oostenrijk, Zwitserland en Italie.
De foto's zijn wederom te bezichten op de hyves van cooz: cooz1.hyves.nl (als het dadelijk allemaal lukt!)
13 Juli Bludenz 1025 km
Vandaag de alpen binnengereden: Echt mooi! Cooz zei al het is echt zo mooi als op de foto's en dat is het dus ook. Meteen al in het begin zagen we van die koeien lopen met van die bellen om hun nek. Maar milka koeien hebben we helaas niet gezien. Onderweg bergtoppen met sneeuw gezien en prachtige hemelsblauwe meertjes, ik zou er zo in springen als cooz mij niet zou melden dat ze erg koud zijn. Onderweg kwamen we een jongen uit Bergeijk (van radio Bergeijk?) tegen van ongeveer onze leeftijd. deze vertelde doodleuk dat hij een rondje alpen aan het rijden was, in zijn eentje!! En hij was dus ook al eens naar rome gefietst. Omdat we op zijn tempo hadden gefietst waren we vroeg klaar zodat we in Bludenz( de stad van de Milka!!) Naar het zwembad konnen. Lekker met 30 graden zwemmen terwijl je op de bergen sneeuw ziet liggen...
14 juli Landeck 1129.4 km
Dit was een van de taaiste dagen: De Silvretta pas, Voor mijn omgeving onbekend maar voor Cooz en zijn omgeving geen onbekend terrein. Het was een graad of 33 en we maakte een klim van 7 kilometer 10% en dat was nog niet eens alles. Onderweg kwamen we de hele tijd dezelfde fietsers tegen, wat toch wel een band schept tijdens zon lange klim. We zijn deze dag tot de 2094 m gestegen; een waar hoogtepunt. Op de hoogtepunt hadden we uitzicht over 2 prachtige wederom blauwe stuwmeren. En voor het eerste in mijn leven in een Berghut gezeten en echte gletsjers gezien!!
En toen kwam het mooiste: de afdalingen.
Met snelheid records: Cooz: 67,5 km/u en daan 56,8 km/u. En dit zonder ook maar een moment het idee te hebben te hard te gaan. Het vette is dat auto's er rekening mee houden en dat je gewoon kei hard door tunnels en over heuvels heen raast.
Noot: volgende keer ga ik met de auto omhoog.
15 Juli Prad am Stifersjoch ( is best een grote kerel trouwens) 1228 km
Met de klim van gisteren in de benen konden we het niet laten om maar weer meteen een lekkere pas te nemen. En om nog wijzer te doen hadden we ook maar wat later gemaakt, onze buren bleven ons maar vriendelijk bier geven welke wij uit beleefdheid natuurlijk niet kunnen weigeren. En als overmaat van ramp deed mij kilometer teller het niet, niet handig in een klim. Vandaag was de beurt aan de Reschenpas, niet zo zwaar als de Silvretta, maar genoeg om hard te zweten.
Onderweg begon de kilometer gelukkig weer te werken, hij had waarschijnlijk teveel vocht gehad de avond van te voren.
Na de Reschenpas Italie binnengereden, maar geen italiaans te horen hier, dit is namelijk Zuid Tirol. En is in de tweede wereldoorlog door Mussolini van Oostenrijk gestolen. gelukkig maar want het boekje italiaans van Jose is nog niet open geweest...
Op de camping nog een stelletje uit Tilburg tegen gekomen echte kakkers (Bo & Lotte)